Share

С две купи от Европейски шампионат се завърнаха мажоретките на СУ “Вичо Грънчаров”-Г. Оряховица

петък, 14 Юли, 2017, 15:30ч.


IMG_1253

Участници от 7 държави – България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал – батон и помпони (на място и дефиле – 60 м), както и в една много оригинална категория –For fun – шоу с различен атрибут от батон и помпони – танц с ветрила. Момичетата на художествения ръководител Розалия Нанкова изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието. Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха  съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк Албена, като подарък от организаторите на състезанието.

Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ „Вичо Грънчаров“. Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а  през месец май в Дряново представиха спектакъла „Споменът за Вас и огънят в нас“, посветен на 141 години Априлска епопея.

След този сезон, изпълнен с успешни  участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховчани ще отбележат 180-та годишнина от рождението на Васил Левски

С ритуал пред паметника на Васил Левски на 18 юли (вторник) в Горна Оряховица ще бъде отбелязана 180-та годишнина от…

Затвори