Share

С благотворителна изложба подкрепят талантливи самодейци

понеделник, 3 Дек., 2018, 13:09ч.


5

С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в подкрепа на талантливи самодейци в неравностойно положение. Традиционната инициатива се провежда за единадесета поредна година, а инициатори са Съюзът на инвалидите в старопрестолния град и Общината. Поводът е Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, който е отбелязван от 1992 г. насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации /ООН/.

Щандовете са разположени във фоайето на Община Велико Търново. Изложени са различни ръкоделия, сувенири, художествени творби, играчки, коледна украса и други изделия. Те са изработени от членовете на арт-ателието към  местната организация на хората с увреждания. Събраните от базара средства ще послужат за подкрепа на дейността на ателието.

Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те поздравиха създателите на творенията и им пожелаха здраве и весело посрещане на наближаващите празници.
„Благодаря на Съюза на инвалидите за хубавата инициатива. Нека всеки от нас направи малък жест и да подкрепи тази чудесна кауза. Нека да зарадваме нашите близки и приятели с подарък, който е изработен от сърце, с много талант и любов”, обърна се към творците самодейци Ганчо Карабаджаков.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Коледни разходки и изненади за малчуганите от детските градини в община В. Търново

Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в община Велико Търново организира през декември Общинската туристическа…

Затвори