Share

С апарат от последно поколение мериха кръвното на стотици великотърновци

петък, 18 май, 2018, 09:49ч.


3

С дигитални апарати от последно поколение мериха безплатно кръвното налягане на стотици великотърновци. Информационната кампания се проведе в парк „Марно поле“ и се радваше на огромен интерес. За измерванията бяха използвани съвременни устройства, снабдени с Afib-технология – тя позволява откриване на предсърдно мъждене без електрокардиограма и установяване на тромби.

Инициативата бе на „Българска лига по хипертония“ и бе подкрепена от Община Велико Търново, Български червен кръст, филиала на Медицински университет /Варна/ в Старата столица, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ и др.

В пункта цял ден лекари даваха ще дават квалифицирани консултации за хипертоници, особено внимание бе обърнато и на децата и подрастващи с високо кръвно налягане. Кампанията включваше също тестове за оценка на информираността с награди и разпространение на информационни материали.

Инициативата обхвана десет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград и Кърджали.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Павликени: празник в Детска градина “Слънце”

„Слънце грее над Европа“    За втора поредна година на 16 май  в град Павликени се проведе Национален конкурс за…

Затвори