Share

Ротари клуб Велико Търново награди призьори от ученически олимпиади и състезания

петък, 3 юни, 2016, 10:49ч.


13329871_10209726613182846_2107096712_n
Ротари клуб Велико Търново отличи седем ученици от града, показали отлични резултати на национално ниво в олимпиади и състезания. Наградите с паричен еквивалент бяха връчени на официалната церемония в четвъртък в хотел „Панорама“, на която присъстваха членове на клуба, учители, директори и близки на децата и младежите.

За първо място в Националната олимпиада по испански език награда в размер на 500 лева получи Симона Хинова, ученичка от IX клас от Езикова гимназия „Проф. Васил Златаров“. Със същата премия бяха отличени и Денислав Бончев, VIII клас от СОУ “Емилиян Станев“ за първо място в олимпиадата по география и икономика и Стефани Петкова, абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм „Петър Берон“ за първо място в Националното състезание „Бизнес и иновации“.

Награди в размер на 300 лева Ротари клуб Велико Търново връчи на Румяна Цоовена, ученичка от XI клас на Езикова гимназия „Проф. Васил Златаров“ класирана втора в Националната олимпиада по испански език, Мария-Десислава Димитрова, XII клас от СОУ „Емилиян Станев“, втора в Националната олимпиада по история и цивилизации и на шестокласника Михаил Тодоров от СОУ „Емилиян Станев“ за второ място в Националното състезание „Ключът на музиката“. Снежина Иванов, XI клас от Езикова гимназия „Проф. Васил Златаров“ класирала се на трето място в Националната олимпиада по испански език получи парична награда от 200 лева.

Средствата за наградите са събрани по време на благотворителния новогодишен бал на Ротари клуб в старата столица. „За нас, като хуманитарна организация, е важно да стимулираме и в бъдеще талантливите деца на града. Спечелените призови места са доказателство, че във великотърновските училища има качествени преподаватели, които всеотдайно работят с децата и възпитават едно качествено младо поколение“, подчерта на церемонията инж. Димитър Стефанов, президент на Ротари клуб Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът Даниел Панов поздрави учениците от Велико Търново, преминали по стъпките на Ботевата чета

53 ученици от Велико Търново преминаха успешно по стъпките на Ботевата чета и след шестдневен преход, започнал от Козлодуй, изкачиха…

Затвори