Share

Родителска Академия учредиха в лясковско училище

петък, 21 Апр., 2017, 10:52ч.


 

academy-logo akademia1 aakademia2

Начално училище “Цани Гинчев” – град Лясковец учреди своя Академия за родители, чиято мисия е да подпомага процеса на взаимодействие между училище и родители. Новата структура ще подкрепя сътрудничеството между родители и учители, чиято основна цел е благото на учениците.

Първата среща на академията имаше за тема превенцията на употреба на алкохол в ранна възраст и на агресивните прояви в училище. Тя се състоя в непринудена обстановка, в местно заведение, където дискутираха педагози, родители и представители на неправителствени организации. Срещата се проведе с любезното съдействие и подкрепа на Сдружение „Спиритс България, Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки”. Под формата на свободна дискусия, чрез решаване на казуси и различни игри, педагогически специалисти, родители и представители на неправителствения сектор достигнаха до пътя, който води до успеха, а именно като работят ЗАЕДНО. Дискусията беше водена от училищния психолог Иван Пейчев и Александра Иванчева от сдружението. Накрая всички получиха за подарък Наръчник на учителя и Наръчник на родителя, разглеждащи „Малки разговори на големи теми“.

Срещите между педагогически специалисти и родители ще се провеждат през цялата учебна година и те ще бъдат свързани с актуални проблеми на училищното образование. Следващата дискусия ще бъде посветена на позитивната атмосфера в училище, за постигането на която трябва да бъдат набелязани конкретни мерки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
60 години чества ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица

С празничен концерт ученици и учители от ОУ „Иван Вазов” честваха 60-годишнината на училището. Гости на празника, чийто домакин бе…

Затвори