Share

Рецидивист, извършил кражби от заведения е осъден

четвъртък, 15 сеп., 2016, 14:18ч.


court

51-годишен рецидивист, извършил две кражби на пари и вещи от ресторанти е осъден на шест месеца лишаване от свобода при строг режим, по обвинение на Районна прокуратура – велико Търново.

Венцислав М./51/ е признат за виновен и е осъден за това, че в периода от 30.08.2015г. до 17.02.2016г. в град Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, от кухненско помещение на хан „Хаджи Николи” и от лятната градина на ресторант „Алегро”, отнел чужди движими вещи от владението на собствениците, без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като стойността на всички вещи е 110,88 лева.

На 30.08.2015 г. обвиняемият минал край лятната градина на ресторант „Алегро“, забелязал на една от масите сметник с 20 лева и като се убедил, че персоналът на заведението не го наблюдава го откраднал.

На 17.02.2016 г., късно вечерта, бил в района на хан „Хаджи Николи“, видял, че персонала на заведението си тръгва, влязъл в кухненско помещение и взел мобилен телефон, 2 бутилки червено вино „Портвайн”, бутилка водка „Савой”, бутилка коняк „Плиска”, осем броя баклави и секретен ключ, на обща стойност 82,44 лева, от владението собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Присъдата подлежи на обжалване

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започна новата учебна година в четирите лясковски училища

На 15 септември 2016 година бе открита новата учебна година. Тържествено откриване се състоя в четирите общински училища – гимназията...

Затвори