Share

Ремонтни дейности започват в емблематичната за Свищов църква „Св. Троица“

четвъртък, 13 Сеп., 2018, 17:16ч.


svishtov

Цялостно пребоядисване предстои да бъде направено във вътрешността на свищовския храм „Св. Троица“. Кметът на Свищов Генчо Генчев уточни, че средствата за ремонтите са осигурени съвместно от община Свищов, Великотърновската света митрополия и Комисията по вероизповедания към Министерски съвет. В храма предстои пълно пребоядисване, освежаване на стените и таваните, както и изграждане на подложка за стенописи, която ще гарантира задържане на цветовете и предпазване на тяхното избеляване. „За съжаление средствата няма да стигнат за изографисване на храма, но и това което предстои да бъде направено никак не е малко, защото стените са опушени и потекли, а такъв ремонт не е правен от много години. Очаква се дейностите да приключат през месец октомври.“ – допълни кметът на Свищов.

Храмът „Св. Троица“ е емблематичен за Свищов. Той е дело на майстор Колю Фичето, а богатата 150-годишна история на храма пази спомени от посещението на Негово Императорско Величество Цар Александър II през 1877 година, след Освобождението на Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Преасфалтират кръстовището на ул. „Родопи“ с бул. „Македония“

Започна преасфалтираане на кръстовището на ул. „Родопи“ с бул. „Македония“, в района на Складовете в Горна Оряховица. Състоянието на асфалта…

Затвори