Share

Ремонтират отоплителните инсталации на две детски градини и Дома за възрастни хора с 211 000 евро

вторник, 18 Авг., 2015, 17:32ч.


Copy of IMG_2152

Отоплителните инсталации на две детски градини и на Дома за възрастни хора „Венета Ботева” във Велико Търново ще бъдат ремонтирани с 211 000 евро. Днес кметът на Общината Даниел Панов подписа договор за стартиране на проекта, който се финансира от Европейското икономическо пространство. 90% от целевата субсидия е осигурена от Норвегия, а остатъкът – от Исландия и Лихтенщайн.

Официалното проектът и осигуряването на финансирането бяха одобрени при днешната визита на кмета на Велико Търново Даниел Панов в Министерството на енергетиката. Градоначалникът подписа договор със заместник-министъра на енергетиката Антон Павлов.

Разработката е за основен ремонт на отоплителните инсталации на целодневните детски градини „Соня” и „Ивайло”. В ЦДГ „Соня” съоръженията ще бъдат подменени, а ЦДГ „Ивайло” ще премине на отопление с газ. С обновена инсталация за отопление в студените дни ще разполага и Домът за възрастни хора „Венета Ботева”.

Срокът за реализация на проекта е едногодишен. Осъществяването му ще доведе до икономия между 35 и 40% на средствата, които се отделят за отопление на двете детски градини и социалното заведение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново продължава за подкрепя благотворителните инициативи за неонатологията

  Община Велико Търново продължава да подкрепя благотворителните инициативи за отделението по неонатология в Многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов”.…

Затвори