Share

Регион Велико Търново участва в Информационен ден за Европейска столица на културата

сряда, 23 Ян., 2013, 17:12ч.


Делегация от Общината представи „Регион Велико Търново” в рамките на първия информационен ден, организиран от Министерство на културата в рамките на подготовката на българските градове и региони за културна столица на Европа – 2019 г.

В рамките на събитието зам.-министъра на културата и главен координатор на българската кандидатура Митко Тодоров приветства представителите на присъстващите 10 общини, взели участие в срещата. До момента официално подадените кандидатури са 13, като има вероятност те да станат повече до края на периода за кандидатстване. Разяснени бяха условията и сроковете, в които всички кандидати трябва да подготвят и подадат в Министерство на културата своите формуляри за кандидатстване.

Анн Бранч – началник в Главна дирекция „Образование и култура” в Европейската комисия, изнесе обстоен доклад за всички основни изисквания, условия и срокове, на които трябва да отговарят успешните кандидатури. Тя подчерта, че в основата на успеха са добрата концепция и разумните предложения за бюджет на кандидатурите. Европейският експерт обърна внимание на факта, че голям шанс за успех имат градовете, които развиват и надграждат с оригинални, иновативни и креативни събития културно – историческото си наследство и могат да подчертаят европейските измерения на своите кандидатури.

Анализът на извършената до момента работа по подготовката на кандидатурата на Регион Велико Търново за кандидатурата е, че основните дейности са извършени в срок и при спазване на основните критерии и изисквания.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Етър” подписа с деветима, играе в четвъртък с “Тетекс” (Тетово)

Третата си контрола от подготовката в Белек ще направи "Етър", който в четвъртък от 15:00 ч. среща македонския ФК "Тетекс"…

Затвори