Share

Разпределиха местата в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица

понеделник, 22 февр., 2021, 18:32ч.


img_1614006028

Общински лидери и представители на парламентарно представените партии и коалиции разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица. Консултациите във връзка с предстоящите на 4 април избори за Народно събрание бяха свикани по покана на кмета инж. Добромир Добрев. Консултациите бяха ръководени от заместник-кмета Николай Георгиев.

Общо 66 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. В тях ще бъдат ангажирани общо 572 души – председатели, заместник-председатели, секретари и членове. 56 от секционните комисии ще бъдат 9-членни, 9 ще са 7-членни и 1 ще бъде 5-членна. Ще бъде разкрита една подвижна секция за гласуване на хора с увреждания и една подвижна секция за избиратели, поставени под карантина. Предвижда се също и още една резервна СИК за карантинирани.

Според квотното разпределение в секционните ръководства на комисиите ще влязат 66 представители на ПП ГЕРБ, 66 представители на ПП БСП, 28 – на ПП ДПС, 24 – на коалиция Обединени патриоти и 14 на ПП Воля.
На предстоящите избори няколко секции ще бъдат с променени места. Секция №19 от „Тих труд“ ще бъде преместена в помещение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Секции 29, 30 и 31, които са се помещавали в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, сега ще бъдат преместени в работилницата на училището. Промяната се налага заради ремонт на сградата на професионалната гимназия.

Политическите партии ще трябва да представят в общинска администрация списък с членовете на СИК, които желаят да бъдат ваксинирани. Тази информация ще бъде изпратена от общинска администрация до РЗИ – Велико Търново.

Информация във връзка с предстоящите избори Народно събрание се публикува на интернет страницата на Общината в секция „Избори 2021“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
100 шахматисти от страната за четвъртото издание на купа „Павликяни”

Сто състезатели от над 20 града от цяла България участваха в четвъртото издание на шахматен турнир за купа „Павликяни”. Организатор...

Затвори