Share

Разпределиха местата в секционните избирателни комисии в Община Г. Оряховица

сряда, 17 Апр., 2019, 19:11ч.


57311565_1033735740145259_3153357807537881088_n

Общинските лидери на парламентарно представените партии и коалиции разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица. Консултациите във връзка с предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент, бяха свикани по покана на кмета инж. Добромир Добрев.Общо 66 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. В тях ще бъдат ангажирани общо 574 душ – председатели, заместник-председатели, секретари и членове. 57 от секционните комисии ще бъдат 9-членни, 8 ще са 7-членни и 1 ще бъде 5-членна. С петима членове ще е евентуално и мобилната секция, която ще бъде разкрита при наличието на 10 заявки от трудно подвижни хора, които искат да гласуват.

В сравнение с предишни избори има само една промяна в броя на секциите – отпада тази в дома за възрастни хора в Горски горен Тръмбеш. Няколко секции са с променени места. Секции №18, 20 и 21, които досега бяха в СУПЦ се местят в ДКЦ. Секция № 52 от Клуба на железничаря на Гарата се мести в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Секции №12 и 13 се връщат в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На последните избори те бяха в Младежкия дом, заради ремонта на училището, но сега отново се връщат на старото си място. Промените се налагат заради недоброто състояние на сградите, които не се ползват и създават неудобства на секционните комисии. Ще бъдат взети достатъчно мерки всички, които гласуват във въпросните секции, да разберат за промяната. На старите секционни места ще има указателни табели къде е новото място на избирателната секция.

Информация във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент се публикува на интернет страницата на Общината в секция „Европейски избори 2019”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Холандци подариха линейка и мобилен ехограф на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Г. Оряховица

Линейка и мобилен ехограф получи днес МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Дарението е от холандската фондация SMHO „Медицинска…

Затвори