Share

Разкриха две кражби във Велико Търново

понеделник, 20 Мар., 2017, 12:26ч.


полицейска_кола

Криминалисти от РУ – В. Търново разкриха две домови кражби, съобщиха от полицията. Едната е извършена на 9 октомври миналата година. От жилище в областния град, чрез използване на подбран или подправен ключ са били откраднати златни накити, оригинален преднопълнещ се балкански пистолет от 18-19 век, реплики с оригинални части и оригинална кутийка с капсули за него, нагръден сребърен часовник, възрожденски сребърни пръстени, личен турски, сребърен печат, реплика на антична монета, позлатена игла за вратовръзка, куфар и 200 евро.

В началото на ноември бил получен сигнал за друга домова кражба на сребърни и златни накити, мобилен телефон и ключове за лек автомобил от друго жилище в града, извършена по идентичен начин. От проведените действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 31-годишния Ю. Г. от Габрово, известен на полицията и многократно осъждан, със 17 криминални и съдебни регистрации за взломни кражби. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа.

Стефан НАНКИНОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Общинските съветници от БСП питат: „Платиха ли си ГЕРБ за реклама по спирките в Горна Оряховица?“

Общинските съветници от БСП внесоха питане до кмета на Община Горна Оряховица: „Платиха ли си ГЕРБ за реклама по спирките…

Затвори