Share

Раздаваха топли напитки и храна на бедстващи по пътищата

понеделник, 4 ян., 2016, 12:44ч.


20141229_080223

Екипи на БЧК -Велико Търново и ПБЗН-Велико Търново раздаваха топли напитки, храна и вода на закъсали в преспите, шофьори и пътници. След разпореждане на областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев екипите на БЧК и пожарната са започнали акцията още в 20.30 ч. в неделя. Тя е приключила около 05.00 ч. днес. Директорът на БЧК Димитър Русев, заместник-директорът на ПБЗН Станко Лазов и още няколко души с два високопроходими автомобила са помогнали на 32-ма бедстващи в преспите по пътя Велико Търново – Русе.

“Раздавахме топъл чай, вода и кроасани на хората, които бяха закъсали с колите си. Повечето от тях бяха румънски граждани. Обиколихме пътищата и паркингите от с. Самоводене до с. Овча могила и обратно. На много места имаше изоставени автомобили, в които нямаше хора. Наложи се с помощта на пожарната да изтеглим поне 10 ТИР-а, които бяха закъсали”, каза Димитър Русев.

От ведомствата непрекъснато докладват зимната обстановка на областния управител проф. Пенчо Пенчев, който оглавява Областния съвет по сигурност. Той е в постоянна телефонна връзка и с кметовете на всички общини от Област Велико Търново, които го информират за почистването на пътищата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Програма на събитията от 4 до 10 януари

09,00 ч Катедрален храм „Рождество Богородично” 10,30 ч Катедрален храм „Рождество Богородично” и площад „Цар Асен I” 11,00 ч Владишки...

Затвори