Share

Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване за убийство на новородено

петък, 13 Окт., 2017, 13:38ч.


police1

Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство  по чл. 120 от НК – убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.

Досъдебното производство е образувано срещу В. П. на 34 години, след сигнал от болницата в гр. Горна Оряховица за приета около 18.00 часа на 12.10.2017 г  жена с кръвоизлив. След преглед е установено, че жената е родила същия ден, като раждането е станало извън болнично заведение.

Според показанията на жената – тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството.  От проведените първоначални действия по разследването, същия ден  пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката – 34-годишния Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено  тяло на новородено момченце.  Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е  било удушено.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица  активните действия по разследването продължават.  Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

За деяние по чл. 120 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Прояви в Горна Оряховица, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители

 Петък, 13 Октомври 2017 ПРОГРАМА, ПОСВЕТЕНА НА 1 НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ 19 ОКТОМВРИ (четвъртък) 13.30 ч. СУ…

Затвори