Share

Районна прокуратура- Елена протестира паричните гаранции на мъжете, задържани за хулиганство в Златарица

понеделник, 12 Февр., 2018, 14:06ч.


court

Районна прокуратура-Елена протестира определенията на съда с които на двама мъже, задържани за хулиганство в центъра на гр. Златарица е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“. Прокуратурата иска от втората съдебна инстанция, по отношение на двамата обвиняеми да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С постановление на прокурор, Н. Н. и М. К. са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 05.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост:

Н. Н. в центъра на града, в присъствието на граждани и служители на МВР нанесъл побой на К. К., причинявайки разстройство на здравето му и провокативно отказвал да предостави на органите на МВР документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания да преустанови побоя над К. К.

М. К. счупил и изтръгнал огледало на лек автомобил, като противозаконно повредил тази чужда движима вещ, удрял с огледалото автомобила, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Престъпление по чл. 325 от НК. Както и причинил чрез нанасяне удари на инспектор в РУ на МВР Елена, при изпълнение на службата му, временно разстройство на здравето му.

Първоинстаницонният съд не е уважил искането на прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като е определил на Н. Н. парична гаранция в размер на 1000 лв., а на М. К. парична гаранция в размер на 1500 лева.

По делото е установено авторството на деянието, за което се предвижда наказание наказание лишаване от свобода до пет години. Прокуратурата счита, че събраните доказателства сочат, че съществува реална опастност лицата да се укрият или извършят престъпление. /Н.Н. има полицейски нови регистрации, временно е в България, няма добри характеристични данни. Лицата след употребата на алкохол стават агресивни, а поведението им на площада, не изпълняване на полицейски разпореждания и хулигански действия, дава основания, че съществува реална опасност да се укрият или извършат престъпление, като окажат натиск върху свидетели. Поради това прокуратурата протестира определенията с искане за вземане на мярка н за неотклонение “задържане под стража”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Горна Оряховица ще отбележат 145 г. от обесването на В. Левски

С ритуал пред паметника на Васил Левски в Горна Оряховица на 18 февруари (неделя) от 11.00 ч. ще бъдат отбелязани…

Затвори