Share

Рали-състезанието се отменя, както и всички масови прояви на територията на Община Лясковец до края на месец юли

четвъртък, 9 Юли, 2020, 09:38ч.


община и център

Тази събота и неделя, на 11 и 12 юли трябваше да се състои Осмото планинско рали-състезание „Раховец-Лясковец“. Надпреварата се подготвяше от организаторите, но няма да се проведе. Причината е увеличаващият се брой заразени с коронавирус в областта.

Вчера Областният кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус препоръча на всички кметове на общините от област Велико Търново да бъде ограничено провеждането на масови събития и прояви в срок до 31 юли 2020 г. Решението бе взето на проведеното неприсъствено заседание във връзка с продължаващата тенденция на завишаване броя на дневно регистрираните случаи на COVID-19 в страната и в областта. Решението бе разпратено до кметовете на десетте общини и в резултат на това Общинският кризисен щаб на Община Лясковец също проведе заседание, на което бе обсъдено и решено масовите културни и спортни изяви от общинския календар да бъдат преустановени, както и масови събирания и други събития, които предполагат струпване на много граждани на едно място.

Кметът на Община Лясковец и председател на кризисния щаб д-р Гецова днес издаде заповед, с която се преустановяват всички масови изяви на територията на общината в срок до 31 юли включително. Остават и мерките, които са в сила според разпоредбите на здравното министерство, като ръководството на Община Лясковец призовава гражданите на общината ни да ги спазват стриктно.

Умоляват се гражданите да спазват социална дистанция, да не предприемат излишни рискове и да не плануват масови събития, да не пътуват без наложителни причини в други региони, където вече съществуват огнища на болестта, да бъдат разумни и дисциплинирани, да спазват указанията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването, за да запазим здравето си – нашето и на своите близки хора.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В с. Стамболово почетоха 125 г. от смъртта на Стефан Стамболов

Жителите на  павликенското с. Стамболово отбелязаха 125 години от смъртта на Стефан Стамболов. Присъстващите разгледаха подредената фотоизложба, получиха брошура със…

Затвори