Share

Ръководителите на националните статистически институти на България, Грузия и Армения с висока оценка за В. Търново

четвъртък, 19 Сеп., 2019, 18:46ч.


1 (64)

Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на националните статистически институти на България, Грузия и Армения. Сергей Цветарски, Гогита Тодрадзе и Стефан Мнатсаканян гостуваха в старопрестолния град и бяха посрещнати от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.

След кратък разказ за славното историческо минало на Търновград Венцислав Спирдонов запозна гостите със съвременното развитие на града, икономическия профил на общината и стратегическите проекти за следващите няколко години.

Венцислав Спирдонов подчерта, че статистиката е сред петте най-важни за всяка държава институции. Той посочи, проучванията и резултатите от тях са реална оценка за развитието на даден град, регион и държава, за целесъобразността на провежданите политики, за общественото мнение и нагласи.

Силно положително впечатление на гостите направиха съвременните тенденции във Велико Търново – увеличаването на населението, високата раждаемост, ръстът на инвестициите и туристическия интерес. Грижата за старините и богатото културно-историческо наследство също бяха оценени като фактори, благоприятстващи развитието на Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Д-р Юлия Тонкова плете мартеници и води чета при войводите

Д-р Юлия Тонкова е педиатър и общопрактикуващ лекар в Градската поликлиника във Велико Търново. Има защитена специалност „Детски болести“,“ Обща…

Затвори