Share

Ръководеното от Даниел Панов Национално сдружение на общините – с висока оценка от президента Румен Радев

четвъртък, 12 Окт., 2017, 09:24ч.


president1

Ръководството и Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов, получиха висока оценка от президента на страната Румен Радев. Това се случи по време на работна среща УС на най-голямата неправителствена организация и държавния глава. Поводът бе Денят на българската община, който ще бъде отбелязан на 12 октомври.

По време на срещата Радев поздрави ръководството на НСОРБ, че винаги е отстоявало единството и обединението, а тезите и посланията на местната власт са отстоявали европейското бъдеще на България.

Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов призова Румен Радев да зададе тон за конструктивен диалог и толерантно политическо говорене, по примера на единството между всички 265 кметове на общини в сдружението. Панов подчерта, че партньорството с президентската институция по общи приоритети е положителен знак за българските общини.

„Президентът и кметовете се избират пряко от хората. Ние заедно трябва да правим регионите, градовете и селата все по-добри места за живот, бизнес, образование“, посочи Даниел Панов.

По време на работната среща бяха обсъдени въпроси, свързани с процеса на финансова децентрализация, развитието на българските региони и др.

След края на разговорите Румен Радев удостои с почетен знак изпълнителния директор на Сдружението Гинка Чавдарова за приноса й в утвърждаване на местното самоуправление в Република България и дългогодишната й работа за развитието на българските общини.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Лясковец приключи поредицата информационни събития в областта посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС

Община Лясковец бе една от трите общини в област Велико Търново, в която бе организирано публично събитие, посветено на 10-ата…

Затвори