Share

Работна среща преди летния сезон проведоха пожарникари, кметове и земеделци в Павликени

понеделник, 19 юни, 2017, 16:17ч.


IMG_20170606_140822

Кметът на Община Павликени беше домакин на работна среща във връзка с началото на летния сезон между кметовете и кметските наместници на населените места в общината и представители на РД ПБЗН-Велико Търново и Павликени. В срещата участваха и местни земеделски производители и арендатори.

Всички те маркираха основните проблеми, свързани с повишаването на температурите, жътвената кампания и повишения риск от палежи. На кметовете и кметските наместници бяха припомнени мерките за предотвратяване на пожари по време на жътвената кампания.

Служителите на Пожарната служба извършват съвместни проверки на земеделската техниката, с която ще се прибира реколтата, макар изискването да е отпаднало от закона.

„Трябва да засилим гражданската активност и да търсим със сигнали дежурния телефон в Общината, когато видим, че горят стърнищата“, подчерта инж. Емануил Манолов. Той припомни, че спешният телефон е с номер 0800 80 404, набира се от цялата страна и услугата е напълно безплатна.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Трийсети регионален туристически празник се проведе на язовир „Ал. Стамболийски“

Трийсети регионален туристически празник - преглед на водния, пешеходния и колотуризъм - туристически сръчности се проведе на язовир „Александър Стамболийски“.…

Затвори