Share

Прочутият военен оркестър Wings of Dixie с първи концерт тази вечер във В. Търново

петък, 17 Мар., 2017, 13:03ч.


Wings-of-Dixie-template-копия-2-1

Прочутият оркестър на Американските военновъздушни сили Wings of Dixie ще изнесе тази вечер (17 март) концерт, за първи път, пред великотървската публика.  Музикалното събитие ще се състои в читалище „Надежда”, а началото му е в 18,00 ч. Входът е свободен. Спектакълът е по инициатива на Американското посолство в България и с подкрепата на Община Велико Търново става част от културните събития, посветени на празника на старопрестолния град 22 март.

По време на всяко свое участие ансамбълът Wings of Dixie покрива целия спектър от традиционната американска музика. Изпълненията са както от ранния период на традиционния джаз и блус, така и на съвременна поп и рок музика.

Повече от десетилетие военният оркестър концертира в Европа. Всяко тяхно събитие предлага на публиката шоу и изпълнения на високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволява на всеки човек от публиката да се докосне до американския дух и да го запази в сърцето си.

Ръководител на оркестъра Ребека Колинс – кларнет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей /тромпет и вокали/, Алекс Никифоров /китара/, Бен Хъсби /тромбон, китара, вокали/, Адам Портнър /бас/, Кармен Емборски /вокали/ и Лаура Пояр /ударни/. Тонрежисьор е Брайън Лумпкин.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Вот с номер 11 е единственият разумен избор за България, заявиха жители на Полскотръмбешко

1000 лева, с които ще бъде подпомогнато лечението на 15-годишно момче от с. Раданово, ще бъдат дарени от името на…

Затвори