Share

Промени в наредба на екоминистерството съкращават процедурата за премахване на изоставени автомобили

сряда, 13 ян., 2021, 15:06ч.


mps

Община Велико Търново уведомява собствениците на излезли от употреба автомобили, че процедурата за премахването на  тези моторни превозни средства от улици и общински площи се съкращава значително. Това е заложено с промени в нормативната база, приети в началото на настоящата година.

Измененията са в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства на Министерството на околната среда и водите. Изоставените автомобили са вид отпадък по смисъла на Закона за управление на отпадъците, а новите разпоредби оптимизират значително сроковете за тяхното премахване. На такова подлежат автомобили и возила, намиращи се на общински или държавни площи:

–         чиято регистрация е прекратена за повече от три месеца /досега този срок бе две години/;

–         чийто знак за годишен технически преглед е изтекъл повече от три месеца от определената дата за нов преглед /досега – две години/.

С оглед на това собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства, попадащи в горните две категории, следва да предприемат действия по тяхното репатриране на площадка за временно съхранение и разкомплектоване. При установяване на изоставени автомобили, отговарящи на горните условия, Общинска администрация ще инициира процедура по тяхното принудително преместване на общинската площадка. Ако в 14-дневен срок след приключване на тази процедура возилото не бъде потърсено, то ще бъде разкомплектоване.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция!

Не сме взели участие в консултациите при президента, защото той вече е определил датата и това е негово конституционно право....

Затвори