Share

Прокурорската колегия на ВСС назначи Таня Недкова за зам.-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура

четвъртък, 23 Ное., 2017, 10:43ч.


22

С единодушно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Таня Недкова е назначена на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-апелативен прокурор” на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Актът за встъпване в длъжност беше връчен тържествено от Апелативния прокурор Огнян Басарболиев в присъствието на целия колектив ВТАП.

Прокурор Недкова има 28 години юридически стаж, от които 27 години в прокуратурата. През периода 1990-1996 г е работила в Районна прокуратура – Горна Оряховица, като от 1992 г. до 1996 г е била районен прокурор. От 1998 г до 2009 г. е работила в Окръжна прокуратура – Велико Търново като окръжен прокурор и административен ръководител. От октомври 2009 г до момента е прокурор в Апелативна прокуратура – В. Търново. Има ранг „Прокурор във ВКП и ВАП“. Прокурор Недкова е с най-голям прокурорски стаж, има административен опит като окръжен прокурор, с доказана висока квалификация, добре обосновани и мотивирани актове, като за отлична работа е награждавана многократно от ВСС и от ръководството на Прокуратурата на РБ.

Прокурор Недкова е назначена на длъжността след пенсионирането на досегашния заместник–апелативен прокурор Стоян Вараджаков, който за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения беше отличен от Главния прокурор на Р. България Сотир Цацаров с отличие „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“. За висок професионализъм Стоян Вараджаков получи и отличието „личен почетен знак златен – първа степен“ от Прокурорската колегия при ВСС.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Млади хора от Лясковско са сред отличниците-абсолвенти на ВУАРР

На специална церемония в препълнената зала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Филиал Велико Търново, вчера…

Затвори