Share

Прокуратурата предаде на съд мъж, ранил велосипедист

четвъртък, 14 Сеп., 2017, 10:12ч.


sadebna-palata

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътищата, като допуснал произшествие при което причинил средна телесна повреда на велосипедист.

Обвинението срещу Любослав Б. е за това, че на  10.07.2015г. в гр.Велико Търново, на бул. “България“,  при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Деу Матиз“, нарушил правилата за движение, като не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението  – движещ се в полагащата му се крайна южна пътна лента велосипедист. Като водач при навлизане в съседна пътна лента  не пропуснал велосипедист, който се движи по нея,  в резултат на което го блъснал и по непредпазливост му  причинил средна телесна повреда. Престъпление по чл. 343, ал.1, вр. чл. 342, ал.1, вр. чл. 129, ал.2, а от НК.

На 10.07.2015 г. около 16,15 часа в гр. Велико Търново, Любослав Б.  управлявал лек автомобил по бул. „ България“ в посока от Кооперативен пазар към НВУ, като му предстояло да завие наляво към входа на паркинга на магазин „Феникс“. Когато наближил входа на паркинга, без да преустанови движението си предприел маневра наляво в съседната пътна лента, за да влезе в паркинга. В същото време пострадалият  управлявал велосипеда си по крайната пътна лента в посока от НВУ към Кооперативен пазар. Когато велосипедистът видял промяната на движението на автомобила  предприел спиране, но въпреки това последвал сблъсък. Вследствие на удара пострадалият прелетял през предния капак на автомобила, паднал върху предното панорамно стъкло, а след това на  асфалтовата настилка. В резултат на произшествието велосипедистът получил телесни повреди и бил откаран в болница.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Мъж, мамил търговци при смяна на банкноти влиза в затвора след обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 52-годишeн бургазлия,…

Затвори