Share

Проф. Пенчо Пенчев: “Между всички институции има много добра координация, за да се следи нивото на реките в областта”

четвъртък, 26 май, 2016, 11:26ч.


Y2

Цяла нощ областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев координира действията на всички институции отговорни за справяне с тежката ситуация, която възникна след обилните валежи, довели до повишаване на нивото на река Янтра с повече от 3 метра. Заедно с кмета Даниел Панов, който свика Общинския кризисния щаб са обходили най-критичните места по поречието на реката.

Областният управител е в постоянна връзка с колегите си от съседните области, Габрово и Русе, за да се следи обстановката и там, както и с директорите на всички регионални звена, които имат отношение към справянето със ситуацията възникнала в резултат на покачването на река Янтра и опасността от наводнение.

“Между всички институции има много добра координация и обменяме своевременна информация, за да се следи нивото на всички реки и водоеми в областта”, каза проф. Пенчев. Областният управител и кметовете на общини, директорите на ОД на МВР и на РД ПБЗН, ОПУ и началникът на НВУ “Васил Левски” съдействат за справяне със ситуацията по поречието на река Янтра.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нивото на р. Янтра се покачи с повече от 3 метра, Даниел Панов свика Общинския кризисен щаб

Частично залети са улици в селата Леденик и Шемшево, взимат се предаварийни мерки Кметът на община Велико Търново Даниел Панов...

Затвори