Share

Приключиха част от дейностите по проект „Да успеем всички заедно“ в Свищов

петък, 9 Ное., 2018, 16:18ч.


10

Приключиха част от дейностите по проект „Да успеем всички заедно“, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с регистрационен номер BG05M2OP001-3.002-0215-С01/23.01.2017 г., който Община Свищов изпълнява съвместно със СУ „Цветан Радославов”, ОУ „Филип Сакелариевич” гр. Свищов и в партньорство със сдружение Нова възможност” гр. Плевен, свързани с организиране и провеждане на учебни посещения, екскурзии и спортни състезания.

В рамките на 17 месеца и 65 организирани пътувания общо над 500  деца от СУ „Цветан Радославов” и ОУ „Филип Сакелариевич” гр. Свищов посетиха различни дестинации, свързани със запознаване с културно-историческите забележителности на България, планински местности  и резервати, научни центрове, музеи, участия във фестивали и спортни състезания.

Организирани бяха учебни посещения до градовете Велико Търново, Арбанаси и Емен, Мелник и Рупите, Рилския манастир, Мадара, Варна и Балчик, Пловдив и Копривщица, Габрово, Етъра и Трявна, Панагюрище, Русе, Плевен, Шумен и много други места.

Общо 241 деца от двете училища посетиха Научен център „Музейко“ в гр. София, където с помощта на интерактивни игрови инсталации, многобройни зали и експозиции децата с интерес „откриваха“ науките, технологиите, екологията и изкуствата.

Деца от клубовете „Фолклорен извор“, Танцувай с България в сърцето“, Да изразя себе си чрез танц“, „Танци“ и „Празничен калейдоскоп“ участваха във фолклорни празници и фестивала в Арбанаси, Айтос, Казанлък, Велико Търново и Елена; бяха организирани и тренировъчни лагери в Трявна и Равда.

Спортните клубове по Хокей на трева 12 г. и Хокей на трева 14 г., както и клуб по волейбол „Непобедимите“ участваха в редица турнири и състезания. Състезателите показаха достойно и спортментско поведение и направиха своя град, треньори, родители, учители и съученици горди със завоюваните купи и медали на състезанията, проведени във Велико Търново, Долна Митрополия, Пловдив, София, Бяла, КК „Албена“, Перник и др.

531 деца заедно с 29 ръководители на клубове от двете училища бяха разпределени в 7 групи в рамките на 5 дни бяха на Зелено училище под наслов „Училище за толерантност, изнесено сред природата“ в Рибарица в комплекс „Грийн Вилидж“. Игрите, походите и заниманията създадоха условия за успешна социализация и интеграция на децата. Това бе постигнато чрез общи дейности и възпитаването им в дух на толерантност. Обстановката позволи взаимното опознаване на учениците от различните етноси от двете училища. Формирани бяха и клубове по интереси: спорт, изобразително изкуство, декупаж, папараци и други. Традиционен за Училището по толерантност е и похода до лобното място на героя от Априлското въстание Георги Бенковски – местността „Костина“.

Извънкласните дейности, реализирани в рамките на проект „Да успеем всички заедно“ оказват благоприятно влияние върху културното и емоционално развитие на децата, родителите и техните учители. Доволни са и родителите на децата, които останаха очаровани от организацията, посетените забележителности, от помощта на педагози, аниматори, психолози, туроператор и най-вече на екипа за управление на проекта.

Това са последните учебни посещения, екскурзии и турнири в рамките на проекта, но дейностите продължават с планирани извънкласни занимания, тренировки, осигуряване на психологическа подкрепа за децата, работа с родители и др.

Екипът за управление на проект „Да успеем всички заедно“ ще продължи да популяризира дейностите и да показва постиженията и резултатите от съвместната работа на деца, ръководители на клубове и класни ръководители, родители и партньори.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховският музей е партньор в международния проект „По пътя на българските градинари“

Историческият музей в Горна Оряховица е част от екипа на международния проект „По пътя на българските градинари“ Идеята за него…

Затвори