Share

Приключиха консултациите за съставяне на СИК в Свищов

четвъртък, 16 Февр., 2017, 18:32ч.


IMG_20170216_101828

По покана на кмета Генчо Генчев днес в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за съставяне на СИК, във връзка с предстоящите избори за народни представители.

Представители на 8 политически сили проведоха задълбочени дебати, след което стигнаха до консенсус относно разпределението на позициите в 55-те секционни избирателни комисии на територията на община Свищов.

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГЕРБ”, КОАЛИЦИЯ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДПС”, КОАЛИЦИЯ „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”, КОАЛИЦИЯ „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ”, КОАЛИЦИЯ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „АТАКА” и КОАЛИЦИЯ „АБВ” разпределиха общо 457 места в секционните комисии, от които 55 за председател, 55 за зам.-председател и 55 за секретари. Останалите 292 позиции се разпределиха за членове в съответните секции. Секционните избирателни комисии ще бъдат пет, седем и деветчленни, като от тях – 5 са петчленни, 9 са седемчленни и останалите 41 комисии са по 9 члена.

В края на срещата всички представители на политически сили останаха удовлетворени от взетите решения относно съставянето на СИК. Реши се, всяка от осемте политически сили да предостави писмените предложения за състава на СИК в общинската администрация до 12.00 часа на 22.02.2017 г. След представяне на предложенията в общинска администрация от политическите партии и коалиции, кметът на община Свищов ще представи необходимите документи в Районната избирателна комисия за назначаване на Секционните избирателни комисии.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Представят В. Търново на „Ваканция & Спа Експо 2017” като целогодишна дестинация за културен туризъм

Велико Търново е водеща и целогодишна дестинация за културен туризъм. Това е акцентът в представянето на старата българска столица на…

Затвори