Share

Приключи първи етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов

петък, 27 май, 2016, 14:11ч.


IMG_0073

Във връзка с приключване на първия  етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов, на 25 май в Зала 1 се проведе работна среща. Обучението беше организирано за служителите на Община Свищов от отдел ГРАО и гражданско състояние, както и за кметове, и служителите от кметствата. Програмата на обучението беше с акцент върху работата с платформата на „Цифро-Акт”,  включително казуси и особености, които могат да възникнат в процеса на работа.  Лектор на обучението бе  Николай Буров.

Според Закона за гражданската регистрация, регистрите по гражданско състояние трябва да се съхраняват в Общината. С цифровизирането им всички служители, имащи тази компетенция в населените места от общината, ще могат да работят с единна система, която да предоставя бърза и точна информация необходима на жителите, относно гражданското състояние.

Кметовете на кметства и служителите на АПОН (административно и правно обслужване на населението) ще могат на място да правят справка или да извадят копие от акт за раждане, смърт или брак. В първия етап на цифровизирането са обхванати селата Алеково, Александрово, Деляновци, Совата, Царевец, Червена и част от Козловец. В предстоящия втори етап на цифровизация, ще бъдат обхванати и останалите населени места в община Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Висока оценка за учители от СОУ “Н. Катранов” – Свищов

Силва Христова с номинация за „Най-добър учител” от СБУ Началната учителка Силва Христова от СОУ „Николай Катранов” бе номинирана в…

Затвори