Share

Приключи дигитализацията на населените места от община Свищов

сряда, 17 май, 2017, 12:20ч.


DSCI1259

Приключи основен етап от цифровизацията на община Свищов. Извършена е пълна дигитализация на населените места в Общината, изграден е напълно нов, модерен електронен архив, съобразен с новите европейски стандарти. Изграденият ел. архив позволява дистанционна връзка, чрез уеб базиран сървър на всички населени места, както поотделно, така и в комплект. Извършването на справки, касаещи издаване на удостоверения се случва от населените места, в рамките на няколко минути и това води до значително облекчаване жителите на селата и спестяване на много време и финансови ресурси, както на населението, така и на общинска администрация.

Съгласно Закона за гражданска регистрация (ЗГР), актовете по гражданско състояние са приведени в архивен вид, така че да отговарят на изискването за 130 години съхранение.

В населените места достъп до електронната база ще имат кметовете на кметствата или съответният служител, отговарящ за административно-правното и информационно обслужване. Те ще могат, след заявление от страна на съответния жител, да издават копие от актове по гражданско състояние, но не и дубликати – дубликатите ще бъдат издавани само от експертите „Регистрация и ЕСГРАОН” в общинска администрация, гр. Свищов.

На следващия етап от цифровизацията предстои дигитализиране на архива за град Свищов, след което целият процес ще бъде успешно финиширан.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пенсионерка хвърли през терасата 5000 лв. и златни накити на телефонни измамници

Телефонна измама по схемата "съдействие на полицията за задържане на престъпна група", разследват великотърновски криминалисти. 70-годишна жена от В. Търново…

Затвори