Share

Приемна по професионално ориентиране отвори врати за великотърновските ученици

вторник, 5 Мар., 2019, 15:02ч.


O2

Изнесена приемна по професионално ориентиране за ученици е обособена в информационния център в сградата на Община Велико Търново. Тя работи всеки четвъртък от 14,00 до 16,30 ч. Младите хора ще могат да разговарят с кариерните консултанти към общинския център за личностно развитие и подкрепа, да обсъдят с тях всички въпроси, свързани с продължаване на образованието, възможностите за професионална реализация, квалификация, обучения и др.
Новата услуга е създадена по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов. Целта е да бъде популяризирана и разширена дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на учениците.

Със същата задача в училищата в града започна поредица от отворени срещи и открити уроци, в които участват както кариерните консултанти, така и представители на бизнеса.
Началото бе поставено в ОУ „Димитър Благоев“. С голям интерес учениците се запознаха с дейността на една от водещите компании в сферата на IT сектора и електрониката – „Тремол“, представена от изпълнителния директор Кирил Янев, както и с тайните на кулинарното майсторство, разкрити им от шеф-готвач Радослав Машков от веригата заведения „Бианко“.
Инициативата продължи с урок в Професионалната гимназия по моден дизайн, където учениците разговаряха с дизайнера, предприемач и общински съветник Атанас Парушев. В Основно училище „Христо Ботев“ пък гостуваха представители на сладкарската фабрика „Престиж – 96“ във Велико Търново.

Целта на поредицата от срещи, която продължава и през настоящия месец, е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средното, така и след висшето образование, да опознаят профилите на различните професии и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ева Майдел: Приехме мерки за борбата с терористичното съдържание онлайн

„Над 1200 пропагандни материала са били публикувани всеки месец от Ислямска държава, което е накарало над 50 хиляди души, сред…

Затвори