Share

Президентът Радев и Каракачанов идват във Велико Търново

четвъртък, 23 юли, 2020, 13:38ч.


voenen

Президентът на България Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъстват на церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване свидетелствата на кадетите от 142-я випуск на Военния университет “Васил Левски” във Велико Търново. Тържественото събитие ще се проведе на 24 юли от 10,30 ч. на ритуалния плац във висшето училище.

“Присъствието на президента на страната, министъра на отбраната и началника на отбраната е едно признание за нашите бъдещи офицери, защото няма по-хубаво нещо от това ръководството на армията на всички нива да покаже уважението към тези млади хора, които с труда си заслужиха да бъдат част от Българската армия”, каза полк. Маламов, началник на НВУ “Васил Левски”. Той допълни, че идеята за производството на офицерите е била то да се проведе пред сградата на Парламента в София, но предвид ситуацията в страната се е наложила промяна.

На церемонията ще бъдат произведени в офицерски чин 123 завършващи курсанти, а в сержанти – 83 кадети от Професионалния сержантски колеж във В. Търново. За присъстващите е подготвена и изненада под формата на възстановка, свързана с името на завършващият 142-ри Добруджански випуск на НВУ. На тържеството ще присъстват близки на бъдещите офицери, както и средношколците, преминали неотдавна курс по военно обучение във висшето училище.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Временна организация в движението на МПС за 24 юли

Във връзка с провеждането на тържествен акт по „Присвояване на първо офицерско и сержантско звание на „142-ри випуск Добруджански" от...

Затвори