Share

Престижни награди получиха балерините от Лясковската школа

понеделник, 10 Апр., 2017, 10:48ч.


image-0-02-04 balet

В единадесетия международен танцов фестивал „Танцуваща река – Русе 2017 година” се включиха лясковските балерини. Участието на децата от Танцова школа Ритъм при НЧ „Напредък-1870” им донесе престижни награди и гордост за техния ръководител Валя Атанасова. Конкурсът се състоя през уикенда, в навечерието на Цветница и нашите цветя за пореден път показаха класа и грациозност. Форумът се проведе в Доходното здание в Русе и бе в стил танцово шоу, в което участваха състави от Варна, Шумен, Разград, Попово, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Добрич, Силистра, както и домакините от Русе и гости от близка Румъния.

Лясковската балетна школа „Ритъм” ежегодно участва в „Танцуваща река” още от създаването му и винаги през годините децата са носили купи и грамоти от фестивала. Тази година момичетата от Лясковец записаха участие с танци, представени от подготвителна и първа възрастова група. В подготвителна малка група възпитаничките на лясковската балетна школа завоюваха първо място с танца „Кукли”, а в голяма група подготвителна и първа възрастова балерините ни заслужиха поощрение. „Ползите от участието в конкурси и фестивали е израстване и обогатяване на опита в танцовото сценично изкуство. Благодарна съм за труда на децата и подкрепата на техните родители”, сподели балетният педагог Валя Атанасова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Събитията от 10 до 16 април

19,00 ч МДТ „Константин Кисимов” ПОНЕДЕЛНИК - 10.04.17 г. „Великденско лято” – гостуващ спектакъл 17,30 ч Изложбени зали „Рафаел Михайлов”…

Затвори