Share

Премиера на„Котаракът в чизми” в Театър “Весел”

четвъртък, 17 май, 2018, 10:05ч.


КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ (6)

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 19 май от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Бургас. „Котаракът в чизми” по класическата приказка на Шарл Перо е в репертоара на театъра от броени дни. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Ася Атанасова, Георги Минков и Делян Кьосев. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”.

Спектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. „Котаракът в чизми” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пинята парти за всички деца на 19 май

„Пинята парти“ на паметника „Асеневци“ на 19 май е едно от събитията в рамките на Mes Hispanico – Месеца на…

Затвори