Share

Премахнат е неактуален пътен знак

сряда, 16 Ян., 2013, 13:35ч.


Във връзка с получен сигнал от граждани за неактуални пътни знаци в град Велико Търново кметът на Община Велико Търново Даниел Панов е разпоредил проверка, в рамките на която е установено следното: пътният знак е в местността „Дълга лъка” – в посока от път І-5 „Велико Търново – ЮПВ – Дебелец” за кв.”Чолаковци” по ул. ”Дълга лъка”, но на около 20 м встрани от улицата, в къса уличка без изход.

В началото на улицата – Дълга лъка” вляво е тролейбусното обръщало (старото), след това на около 200 м пак вляво има влизане към дворовете на фирми и точно на това място на около 20 от улицата знака е бил поставен преди повече от 30 години – В 1 „Забранено е влизането на пътни превозни средства”. В онзи период е имало активно автомобилно движение в този район, работели са много фирми и вероятно е имало смисъл от поставянето на този знак – там е било само изход от дворовете на фирмите, а се е влизало от друго място. След направената проверка вчера пътният знак е демонтиран.

Предприемат се мерки за обезопасяване районите на детските градини и училищата

В момента се монтират следните пътни знаци : А 19 „Деца” и Д 17 „Пешеходна пътека” в района на ЦДГ „Първи юни” и ПМГ „В.Друмев” – за осигуряване безопасността в районите на детските и учебни заведения.

Монтажът на знаците се извършва от Консорциум „Търновски пътища”, по текущи ремонти на улици, тротоари и организация на движението.

От днес, 16 януари /сряда/ започва поставянето на пешеходни оградни пана на тротоарите пред входовете на:

ЦДГ „Соня” – ул.”Момина крепост” – 6 бр.

ЦДГ „Първи юни” – ул.”Филип Тотю” – 3 бр.

ЦДГ „Здравец” – ул.”Стара планина” – 3 бр.

Езикова гимназия – ул.”Славянска” – 2 бр.

Предприемането на тези мерки е с цел обезопасяване, за да се предотврати внезапно излизане на децата и учениците на уличното платно и да се премахне опасността от възникване на пътно – транспортни произшествия.

Дейностите се извършват съгласувано с органите на полицията и КАТ. При подходящи атмосферни условия тези строително- монтажни работи ще се извършат до петък включително.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проверяват дали са изнасилвани деца в Дома в Страхилово

След скандални публикации в италианско списание за педофилия и изнасилване в български детски дом, експерти от Държавната агенция за закрила…

Затвори