Share

Предстои санирането на още 18 жилищни сгради в Свищов

понеделник, 29 ян., 2018, 15:22ч.


news_843323021
Общината е сред първенците при реализирането на Интегрирания си план за градско развитие и възстановяване

На 26 януари в Гербовата зала на Община Свищов бяха подписани договори между председателите на 18 сдружения на собствениците и кмета на община Свищов, за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите, които сдруженията представляват.

В поканите за срещата, представителите на сдруженията са уведомени, че заявленията им за интерес и финансова помощ са одобрени за изпълнение на проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“. На проведената среща директорът на дирекция «АПИОУПЕВ» Стоян Парашкевов обясни, че предстои обявявянето на обществените поръчки за изпълнители, след което и реализирането на дейностите по проекта, който при номрални обстоятелства трябва приключи през настоящата 2018 година.

Финансовите средства, в размер на 2 795 756.48 лв., с които общината ще реализира проекта, са по Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“. Община Свищов е сред първенците в страната, по усвояване на средства за реализиране на Интегрирания си план за градско развитие и възстановяване.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученици от СУ „Н. Катранов” дариха средства за приюта в Нови хан

Упражнявайки на практика познанията си за планиране, усвоени в часовете по психология и логика, учениците от IX „а“ клас на...

Затвори