Share

Представят 18 туристически региона на изложението в старата столица

неделя, 23 Мар., 2014, 19:20ч.


gurko-stariq-grad-vertikalna-lqto

35 български общини вече са заявили участие в тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе от 10 до 13 април във Велико Търново. Форумът се организира по традиция от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката.

Международното изложение има над 10-годишна история и вече се утвърди като единственият специализиран форум за културен туризъм в България. Това е една от причините новите туристически продукти, атракции и дестинации да търсят своята премиера в дните на борсата „Културен туризъм”. Всички успешно реализирани проекти през последните 2 години, финансирани със средства от ОП „Регионално развитие” 2007 – 2014 г. ще демонстрират резултаттие от своето изпълнение.

В дните на изложението Велико Търново ще бъде домакин на Филмовия фестивал за туристически продукции „На източния бряг на Европа” и на Националния конкурс Read аnd Travel („Чети и пътувай”) за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика.

През тази година изложението ще отдаде почит към великия български оперен бас Борис Христов. По повод 100-годишнината от неговото рождение Межуданордна организация за култура и образование към ООН – ЮНЕСКО обяви 2014 г. за година на Борис Христов.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Десетки хиляди гледаха 3D шоуто

Десетки хиляди хора изпълниха в съботната празнична вечер улиците на Велико Търново. Голяма част от тях бяха гости на града…

Затвори