Share

Представяне на книгата на проф. Пламен Павлов „Забравеното Средновековие“

вторник, 12 Мар., 2019, 13:43ч.


FB_Cover_P.Pavlov_1200х628_01

Сдружение „Българска история“ и Община Велико Търново имат удоволствието да поканят всички жители и гости на града на официалното представяне на „Забравеното Средновековие“ – най-новата книга от проф. Пламен Павлов.

Само за месец изданието привлече интереса на хиляди читатели и вече е на път да изчерпи първия си тираж. В рамките на 300 страници авторът ни повежда на вълнуващо средновековно пътешествие, чиято цел не е да въвлече читателя в алтернативни или сензационни теории, а да представи по обективен и достъпен начин онези личности и събития, които поради една или друга причина са останали на заден план в историческото ни познание.

Проф. Пламен Павлов е един от най-бележитите български медиевисти. Завършва история във Великотърновския университет, където от 1984 г. е преподавател по история на Византия и средновековните балкански държави. Автор и съавтор на студии, книги, учебници, енциклопедии, художествена литература. Телевизионен водещ, сценарист и консултант. Почетен гражданин на гр. Велико Търново.

Авторът ще представи книгата в Ритуалната зала на общината на 20 март от 17 часа.

Събитието е част от културната програма на община Велико Търново за месец март.

Входът е свободен.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ГРЪЦКА МУЗИКАЛНА ЗВЕЗДА ИДВА В ТЪРНОВО, ЗА ДА РАЗКАЖЕ ЗА ЧУДЕСАТА НА СВЕТИ ЕФРЕМ НОВИ

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий на 17 март (неделя) от 17.30 часа в храм “РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО” във Велико Търново…

Затвори