Share

Представиха новия филм за конкурса “Сребърна Янтра”

вторник, 21 февр., 2017, 10:36ч.


004

Във Велико Търново представиха новия филм за конкурса “Сребърна Янтра”. Срещата с творческия екип, работил над филма и прожекцията на лентата се състояха в читалнята на РНБ “П. Р. Славейков”. Филмът е създаден по инициатива на Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV. Областният управител инж. Николай Йоцов, уважи с присъствието си представянето на филма за 14 – то издание на конкурса “Сребърна Янтра”.

Сценарист и режисьор на филма е Мариана Нуцова, а оператори са Александър Филипов, Васил Гаврилски и Александър Николов. Главен продуцент е директорът на конкурса Румяна Начева.
В 80-минутният филм се разказва за носителя на Гран при – Радко Петков и специалните гости – н. п. посланика на Молдова Щефан Горда, певицата Лидия Исак и продуцента Сергей Орлов – участници в Евровизия – Стокхолм`2016, с международното жури, ръководено от доц. Алис Боварян, чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Русия, Молдова, Румъния, Сърбия, Унгария, България.

003

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите във Велико Търново и от проведения в Интерхотел „Велико Търново“ уъркшоп с Искра Милкова – вокален педагог на „Х ФАКТОР“ – България `2015 и 2016, от срещата с композитора и продуцент Клаудиу Булете , с моменти от официалното откриване и гала концерта, от Вечерта на приятелството “Viva la musica”, шоуто „Звук и светлина“, разходките до Царевец, Самоводската чаршия и Арбанаси и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Свищов отбелязват 40 г. от земетресението през 1977 г.

Община Свищов OП „Обреди-Свищов” Архиерейско наместничество - Свищов   Организират Общоградско възпоменание за почитане паметта на жертвите от земетресението през...

Затвори