Share

Председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов подкрепи конкурс на Стопанска академия на тема „Моят старт в бизнеса“

вторник, 17 апр., 2018, 22:37ч.


IMG_20180417_132232

По инициатива на Студентски съвет при СА „Д. А. Ценов“ – Свищов и с подкрепата на председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, на 17 април 2018 г. в Ректората на Стопанска академия се проведе за втора година конкурс на тема „Моят старт в бизнеса“. Конкурсът бе адресиран до всички студенти в свищовската Алма матер, а за целта всеки участник трябваше да разработи проект на своята бизнес идея, която да представи под формата на мултимедийна презентация. В конкурса участваха 7 индивидуални участника, които презентираха проектите си пред жури в състав: Председател – гл. ас. д-р Юлиян Господинов, и членове – д-р Кристиян Кирилов, доц. Петя Иванова, доц. Марина Николова и доц. Искра Пантелеева. Преподавателите в журито са ръководители на различни катедри в Стопанска академия и са подбрани с цел обективното и максимално професионално оценяване на проектните предложения.

Основни критерии при оценяването бяха оригиналност и иновативност на бизнес идеята, реалистично и детайлно планиране, логическа обвързаност между отделните части на бизнес плана и умения за презентиране.

Председателят на ОбС – Свищов д-р Кирилов, който всъщност е и спонсор на конкурса, сподели с младите хора, че именно с изработването на бизнес-план е стартирал преди години частната си практика. Своят бизнес-план за развитие той успешно е защитил пред Бюрото по труда и благодарение на него е получил в аванс цялата сума от паричното си обезщетение, с която реализира своята частна ветеринарна практика, развивана от него и до днес. Със своята лична история д-р Кристиян Кирилов накара младите хора да повярват, че днешните им проекти, утре могат да бъдат реалност. Той приветства провеждането на конкурса, чрез който се стимулират студентите да развиват нестандартни идеи и да придобиват увереност в знанията и уменията си.

Председателят на журито гл. ас. д-р Юлиян Господинов благодари на инициатора на събитието и негов двигател Владислав Любенов, който е член на Студентския съвет в Академията, на председателя на Общински съвет – Свищов за предоставените финансовите средства за наградния фонд на конкурса, и на своите колеги за всеотдайната работа по провеждането му. Той се обърна и към студентите със следните думи: „Стопанска академия предлага много възможности за пътувания и срещи с работодатели, дали ще ги използвате – това зависи от вас и от това, дали сте активни докато учите. Ние инвестираме във вас време и знания, защото знаем, че вашите успехи са и наши успехи!“

В края на конкурса бяха връчени три парични награди за най-добите проекти, а всички участници получиха поощрителни награди и грамоти от организаторите.

Д-р Кристиян Кирилов също получи „Грамота за активно участие в академичния живот на СА „Д. А. Ценов“, с което му бе засвидетелствано внимание от страна на домакините.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ДГ „Радост” в Лясковец отпразнува 45 години от създаването си

Точно преди 45 години, в Лясковец е открита втората по ред детска градина. Днес съвременните й обитатели честват своя празник...

Затвори