Share

Предложенията за Бюджет 2019 на общинските съветници от БСП

четвъртък, 15 Ное., 2018, 22:01ч.


46392836_919126508284805_1401505703369113600_n

Вторият мандат на кмета Даниел Панов е доста по-лош от първия, защото вече трета година от него нито един от стратегическите проблеми на старата столица не е решен, нито се очертава да бъде решен до края му, заяви председателят на групата общински съветници от БСП Петко Тюфекчиев по повод третата година от мандата на сегашната местна власт. Според социалистите вместо да започне решаване на проблема със Старото военно училище, той се задълбочава със зле конструирания конкурс за градоустройство, в резултат на който се чака решение на КЗК.

Предложенията за Бюджет 2019 г. на Общинските съветници от БСП:

I.ПАРКИРАНЕ
1. Изграждане обществен паркинг на терена на недвижим имот идентификационен № 10447.514.365 /под Кооперативния пазар/ площ 950 кв.м.
2. Изграждане многоетажен обществен паркинг на терена на пустеещ недвижим имот в УПИ V, кв.304 с площ 271 кв.м. /под хълма „Царевец“/.
II. ИНФРАСТРУКТУРА
1. Изграждане на видео наблюдение в парковете „Марно поле”, „Дружба”, „Никола Габровски”„К.Фичето”, „Акация” с цел сигурност на гражданите и опазване на общественото имущество.
2. Изграждане на пътна настилка в кв.Бузлуджа, ул. „Иван Хаджидимитров” №6,11,13;
3. Изграждане на пътна настилка и улично осветление на ул „Ал.Бурмов”;
4. Изграждане на улично осветление на ул. „Колоня Товар” и „Серес”;
5. Изграждане на пешеходен надлез на ул.”Магистрална”;
6. Поставяне на климатици във всички детски градини, в които все още няма такива;
7. Поетапен ремонт на общинските стълбища, включително монтиране на парапети и рампи за колички там, където е възможно; Приоритетно стълбището към автогара „Юг“ и пред КАТ.
8. Облагородяване на междублоковите пространства (Изграждане на детски площадки, засаждане на дръвчета)
9. Частичен ремонт на третокласен път село Ресен – село Паскалевец и село Дичин – село Лесичери на територията на община Велико Търново.
10. Поетапен ремонт шахтите на канализационната мрежа с цел изравняване нивото им с нивото на уличната настилка.
11. Изграждане тротоар на ул. „Лазурна“.
12. Преглед състоянието на автобусните спирки на територията на община Велико Търново, ремонт там където е необходим.
13. Предоставяне целево за пътна инфраструктура и решаване неотложни проблеми в населените места на 20 % от реалния капиталов ресурс / целева държавна субсидия, собствени бюджетни средства и специален инвестиционен фонд/, но не по-малко от 600 хил.лв. при запазване финансовия ресурс за фонд „Местни инициативи“.
14. Саниране на съществуващата автобусна спирка пред Хлебозавода, монтиране на нова спирка от западната страна в посока Дебелец – Килифарево, както и монтиране на осветление в едната и другата посока – предложено на пресконференция от журналисти.
15. Асфалтиране на ул. „Димитър Рашев“ и изграждане на улично осветление на същата улица / „Зона В“/ – предложено от журналисти на пресконференция.
III.ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА
1. Стартиране процедура за изграждане на общинско предприятие по сметопочистване;
2. Проектиране и поетапно изграждане на система за подземни съдове за смет в центъра на града (Пример Нова Загора);
3. Реализиране на проект за Инсталация за преработка на отпадъците.
4. Поетапно ликвидиране нерегламентираните сметища на територията на община Велико Търново и контрол за тяхното предотвратяване.
IV. ОБРАЗОВАНИЕ, МЛАДЕЖКИ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ
1. Създаване на фонд „Младежки дейности” на стойност 50 000 лева (по примера на фонда за Култура, който е на същата стойност). За него да могат да кандидатстват всички организации, които осъществяват младежки дейности;
2. Създаване на „общински културен чек” – на всички зрелостници (около 800 на година)да се връчват безплатни ваучери за културни мероприятия(театрални постановки, концерти), организирани от „Царевград Търнов”. Вариант 1 – 100 лв./зрелостник = 80 хиляди лв./година. Вариант 2 – 50 лв./зрелостник+ 40 хил.лв/година от общинския бюджет;
3. Разширяване на услугата социален патронаж с оглед обхващането на всички населени места в община Велико Търново;
4. Създаване на публично – частен фонд за подпомагане лечение и рехабилитация на деца с хронични и тежки заболявания към функция „Социално подпомагане и осигуряване на грижа”.
5. Родителите с доход на член от семейството под прага на бедността да бъдат освободени от плащане на такси в детски ясли и градини.
6. Картите за пенсионери над 65 години, жители на община Велико Търново за градския транспорт за една линия, за един месец да се намалят от 34 на 9 лв. чрез
– Анекси по договорите с превозвачите
– Финансово участие на Общината
За информация в град Варна картата за пенсионери за една линия, за три месеца струва 6 лв. За град София картата за пенсионери за всички видове градски транспорт струва 8 лв.
V. ДРУГИ
1. Стартиране процедура за създаване общинско предприятие за поддържане на уличното осветление.
Основна цел: Сериозна икономия на публичен ресурс.
15 ноември 2018 г. Петко Тюфекчиев
Велико Търново Председател на групата съветници на БСП

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Царевец светва във виолетово в подкрепа на недоносените деца

Крепостта Царевец ще бъде обагрена във виолетов цвят във вечерните часове на 17 ноември. По този начин Община Велико Търново…

Затвори