Share

Преасфалтират кръстовището на ул. „Родопи“ с бул. „Македония“

четвъртък, 13 сеп., 2018, 17:06ч.


DSC_0705

Започна преасфалтираане на кръстовището на ул. „Родопи“ с бул. „Македония“, в района на Складовете в Горна Оряховица. Състоянието на асфалта в този пътен участък не беше добро, а след проливните летни дъждове се влоши още повече.

Сега е направено ново отводняване, което да отвежда повърхностните дъждовни води в страни от пътя. Участъкът се преасфалтира без да се спира движението на пътните превозни средства. Първо се работи в едната лента, а след това в другата. От фирмата, която извършва преасфалтирането апелират към водачите да бъдат по-толерантни и докато траят ремонтните работи да минават през този участък със скорост, съобразена с пътните условия.

Кметът инж. Добромир Добрев инспектира днес работата на кръстовището, за да се увери на място, че ремонтът ще бъде направен в срок.

Градоначалникът увери, че светофарът на кръстовището на ул. „Родопи“ с ул. „Отец Паисий“ ще бъде пуснат отново, когато окончателно бъде възстановено движението между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси. Светофарната уредба е настроена да регулира ежедневния трафик между Горна Оряховица и Лясковец. Докато има ремонтни дейности в старата част на Велико Търново, автомобилите, които се движат между старата столица и Горна Оряховица също преминават през Лясковец. Потокът на автомобили е увеличен и ако светофарът работи, значително ще се затрудни трафикът. След като окончателно бъде пуснато движението, светофарната уредба отново ще бъде пусната, уточни инж. Добрев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново е столица на честванията за 110-годишнината от Независимостта

Богатата програма с поредица от събития продължава няколко дни Велико Търново става столица на честванията за 110-годишнината от обявяването на...

Затвори