Share

Празникът на яйцето в Павликени (снимки)

събота, 28 Апр., 2018, 16:23ч.


IMG_0590

„Яйцето или кокошката?” – под това мото премина петото издание на „Празника на яйцето” в Павликени. На култовия въпрос всеки можеше да отговаря в томбола с жълта или бяла бюлетина, като по-късно днес ще бъдат теглени и наградите – 48-инчов телевизор и смартфон.

Куп интересни мероприяти, игри с награди, концерти предложи празникът, събрал отново близо 4000 души в парка „Кирил Ракаров”. Той започна още снощи с концерта „Европа на гражданите – Празник на гражданите” под рамката на Европейското председателство на България с участието на Стенли и група „Тангра”.

Сред официалните гости, посрещнати от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, бяха депутатът Явор Божанков, зам.-областният управител Ивета Кабакчиева, шефът на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов, Пенка Димитрова – управител на „Хайпро България”, кметове на общини, общински съветници, представители на институции и др. Празникът започна с благослов от Архимандрит Георгий.

Водещ на празника бе Ники Априлов, а журито в кулинарния конкурс отново бе оглавявано от Иван Звездев, който се прояви и в ролята на репортер на Канал 3. По традиция Елена Божанова и ДГ „Слънце” правиха стотици безплатни омлети за гостите на празника. Бяха представени занаяти, свързани с яйцето, благотворителен базар „Майки за донорство”, руска рулетка. Интересен бе кафезът с формата на яйце, от който бяха пуснати 25 бели гълъба, имаше изпълнения на деца и ученици от селищата в общината. Любопитен момент бе и фотоконкурс, в който всеки желаещ може да си направи селфи с щраусите от зоокъта и да качи снимките си, а накрая жури ще избере най-добрата снимка.

Отново имаше състезания за официалните гости по белене на яйца, аранжиране на блюда и отделяне на белтък от жълтък, в които се пробваха присъстващите кметове начело с инж. Емануил Манолов.

Победител в кулинарния конкурс за основно ястие станаха представителите на магазин „Абсолют плюс” (Павликени), които впечатлиха Иван Звездев с руло с прошуто и крема сирене, за предястие първото място взеха от ПГАТ „Цанко Церковски” със салата „Фантазия”, а за десерет – тортата-кошница с ягоди от с. Мусина. Проявите продължават днес през целия ден, като кулминацията е концертът на Гери-Никол от 19:30 ч. тази вечер.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини, Фоторепортер / Читателят-репортер
В Свищов бе представена книгата-сборник на доц. д-р Юлия Николова „СВИЩОВСКИТЕ ДУХОВИ ОРКЕСТРИ“

Като част от Пролетната програма и във връзка с Четвъртия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни…

Затвори