Share

Правилата за кандидатстване и оценка на културните проекти остават същите

вторник, 15 Ян., 2013, 16:23ч.


Правилата за кандидатстване и оценка на културните проекти, които ще финансира т.г. Община Велико Търново, остават същите, обяви на пресконференция директорът на дирекция “Култура” Нелина Църова. За целта е предложено в общинския бюджет да бъде заделена сума от около 300 000 лв., но е възможно парите да бъдат редуцирани след гласуването в Общинския съвет.

Тази година също ще се кандидатства с проекти в две сесии. Първата ще стартира веднага щом бюджетът бъде одобрен, за да могат културните събития да се реализират през март и април. Втората сесия за подаване на предложения ще бъде в средата на годината.

Осем проекта в областта на културата и изкуствата са получили м.г. общинско финансиране в размер на 58 600 лв. Реализирани са 127 различни събития, някои от които за първи път във В. Търново. Сред тях са фестивалите на уличните артисти и на ледената скулптура на Самоводската чаршия, заяви Нелина Църова. Благодарение на тези проекти бяха разработени и социализирани нови културни пространства край паметника на Асеневци и Художествената галерия “Борис Денев”, Самоводската чаршия и Старата поща. Там свои проекти реализираха Клуб “Мелон”, Сдружение “Идействие”, Клуб “Таралеж” и арт група “Дупини”.

Сред най-атрактивните и запомнящи се събития тя отличи дървената конструкция на самолет под Стамболовия мост, модерната театрална постановка “Антихрист – насън и наяве”, пърформънса “Въздушни мечти” край Асеневци, хамак парти в парка до галерията “Борис Денев”.

Програмата от събития в културния календар за 2013 г. ще бъде още по-богата, но те ще бъдат обявени допълнително, след като бъде одобрен бюджетът.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Почина адвокатът Васил Бенчев

Великотърновският адвокатът Васил Бенчев е починал вчера, 14 януари, в болница „Токуда”. Магистратът беше съпредседател на Националната антикорупционна коалиция, защитник…

Затвори