Share

Пожар в с. Овча могила, евакуираха хора и го потушиха

сряда, 20 Дек., 2017, 17:11ч.


pojar3

Пожар избухна днес около 15 ч. в здравната служба на свищовското село Овча могила. Огънят  застрашаваше да обхване съседната сграда на Центъра за хора с деменция. Благодарение на бързата реакция на доброволното формирование в с. Овча могила е започнала спешна евакуация на болните хора и на персонала, като в същото време доброволният отряд е започнали и гасителни действия.

Благодарение на добрата координация между директора на РД ПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев, областния управител проф. д-р Любомира Попова и доброволното формирование хората са били изведени бързо пламъците потушени. На мястото са пристигнали три противопожарни автомобила от Свищов Велико Търново и Полски Тръмбеш, както и противопожарен автомобил със стълба от Търново.

Доброволното формирование в с. Овча могила доказва за пореден път, че  работи много ефективно и благодарение на него се реагира много бърза и ефективно при такива ситуации, каза областният управител. На 4 декември в областна администрация бе проведен семинар на тема „Състояние на доброволните формирования и участието им в дейностите за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации”.

“Държавните органи, местната власт и гражданите трябва да се обединят и да работят заедно за защита на населението и националното стопанство при бедствия и пожари. Това е и основната функция и цел на Доброволните формирования, които вече съществуват в цялата страна. Обществото на доброволците става все по-активно, разраства се и във връзка с това и очакванията към тях и органите, които регламентират дейността им, се увеличават. Беше изготвена и Национална програма за поетапно изграждане на самостоятелно действащи доброволни формирования, от която най-ясно се вижда желанието на местната власт и доброволците да функционират като една система, готова да реагира при различни бедствия, пожари и извънредни ситуации“, бяха част от изводите по време на обучението проведено в началото на месеца.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Емануил Манолов е номиниран за трети зам.-президент на НАЛАС

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов е номиниран за трети заместник-председател на НАЛАС - Мрежата на асоциациите на местните...

Затвори