Share

Поздравление на Кмета на Община Лясковец по повод Трифон Зарезан

вторник, 14 Февр., 2017, 08:12ч.


Gecova_new_cut

 

Уважаеми съграждани,

Празникът Трифон Зарезан винаги е носел много веселие в родния ни град. Днес той ни обединява в обичта ни към родното, към корените и поминъка на дедите ни, към града и хората, които продължават да отглеждат лозя и да създават хубавото лясковско вино.

Предците ни с много грижа и усет на умели лозари, са отглеждали своите лозя, за да добият сочно грозде и да пълнят бъчвите си с руйно вино. Умението се предава и до днес от баща на син, от старите на младите, за да бъде съхранено и да го има и след нас.

Да си пожелаем здрава и богата година, защитена от бедствия и природни стихии, за да може нашето земеделие да се развива и да утвърждава страната ни сред водещите европейски държави. Нека запазим благата, създавани през всичките тези години! Нека съумеем да използваме даденостите, с които природата ни е дарила, да съхраняваме правилно сътвореното досега и да градим успешно бъдещото развитие на родния си град Лясковец.

На всички лозари и винари от Община Лясковец пожелавам здраве, спорен труд, богата и плодородна година.

Бъдете живи и здрави и честит Трифон Зарезан!

 

д-р ИВЕЛИНА ГЕЦОВА

/Кмет на Община Лясковец/

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Съвременно изкуство и култура гостуват във В. Търново

Радослав Механджийски и Теодора Константинова, създатели на платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today (www.ARTandCulture.today), ще посетят…

Затвори