Share

Поздравление на кмета на Община Лясковец д-р Гецова по повод празника на града – Петровден

понеделник, 29 юни, 2020, 08:15ч.


Gecova_2019_cut

Уважаеми жители на град Лясковец,

 

Днес е 29 юни – Ден на апостолите Петър и Павел, бдящи от векове над нашия град.

Дата, неразривно свързана със символа на християнската вяра и сила – манастирът ни, и дата скъпа за всеки един, чиято съдба е свързана с Лясковец.

Днес манастирските камбани отново ще бият празнично!

Но празникът на родния ни град е доста по-различен.

Няма да усетим силната емоция, приповдигнатото настроение, гордостта пред гости и приятели, дошли да споделят с нас празника. Площадът днес ще е пуст, не ще можем да се съберем за традиционното веселие, да извием българското хоро и да заявим успехите си пред всички наши гости и приятели. Но в условията, в които се наложи да посрещнем Деня на Лясковец, когато все още трябва да живеем разумно и дисциплинирано, за мен е важно да кажа, че съм горда с вас. Гордея се, че бяхте отговорни в най-трудните дни, че с разбиране посрещнахте всички тежки моменти и несгоди. Най-важното от всичко сега е, не многолюдната среща на площада, не празнуването и танците, а това, да бъдем добри и разумни, достойни потомци на героите, чийто 220 имена блестят изписани на Паметника на загиналите.

Днес, не с пищни тържества, а с родолюбие в сърцата и с мисли за признателност и чест, ще отдадем дължимото уважение на всички онези, които работиха за прогреса на Лясковец през 140-годишната му история като град.

В Деня на апостолите Петър и Павел, искам да благодаря на всички за приноса в развитието на нашия любим град и да пожелая здраве, дръзновение, силна воля, толерантност и много успехи, а на младото поколение, освен здраве, пожелавам с обич и грижа да строи и да надгражда Лясковец и след нас. Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които са положили тук първия камък и са създали този град, завещали са ни поминък и традиции, които да пазим и да почитаме!

Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с родния ни Лясковец – жители и гости, съмишленици и партньори!

Да бъде и да пребъде!

Честит и благоденстващ да е винаги градът ни!

Честит празник, скъпи лясковчани!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Депутатът от ВМРО доц. Милен Михов бе официален гост на тържественото отбелязване на 143 г. от освобождението на Свищов

Венец и цветя в памет на загиналите поднесоха и активисти на ВМРО от Велико Търново и Свищов По повод 143...

Затвори