Share

Поздрав за Възкресение Христово от инж. Даниел Панов

събота, 27 Апр., 2019, 22:40ч.


dpanov

Скъпи великотърновци и гости на старопрестолния град,

Настъпва Възкресение Христово – един от най-светлите християнски празници. На Великден ликуват доброто, вярата, надеждата, любовта. Непреходните и вечни духовни ценности надхвърлят със своите измерения злободневието и материализма.

Познал смъртта, Христос я победи, за да ни покаже, че животът винаги стои по-високо от смъртта, че светлината, любовта и добротата осмислят света, в който живеем. Затова Великден винаги ще носи надеждата и ще озарява ярко дните ни.

Христос възкръсна и с чудото на живота ни остави завет още преди две хилядолетия – да бъдем добронамерени в мислите и действията си, за помагаме на хората в нужда и беда, да живеем с любов в сърцата си. И независимо от нашите различия, нека тези вечни ценности – християнски, но вай-вече български, ни обединяват и направят единни като общество и народ. Постигнем ли го – успехите са пред нас.

 

Пожелавам Ви светъл, озарен и благословен Великден! Обичайте и бъдете обичани, ценете Вашите близки и семейства, уважавайте българските традиции и обичаи!

Нека и през следващите четиридесет дни, по примера на нашите предци и по силата на канона, се поздравяваме с думите „Христос воскресе”!

 

Даниел Панов

Кмет на община Велико Търново

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Благодатният огън ще бъде посрещнат в катедралния храм на Велико Търново

В катедралния храм „Рождество на св. Богородица” във Велико Търново ще бъде посрещнат Благодатния огън. Там ще бъде отбелязано на…

Затвори