Share

Поздрав от Генчо Генчев за 24 май

"> вторник, 24 май, 2016, 11:34ч.


Picture 010

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ
НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам ви с един от нашите най-светлите празници – Денят на българската просвета и култура, и на славянската писменост!
Ние, като народ, имаме основание да сме горди, защото святото дело на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий ни отрежда заслужено място сред останалите европейски народи. Трябва да ценим високо своята родова принадлежност, древните си корени и славните личности, блестящите творци и големи учени, чиито труд и постижения са принос не само за историята на България, но и на Европа.
Свищов е град с история, където любовта към духовността не затихва никога. Това е родното място на големи българи, чиито имена са записани в историята с главни букви, будители за знание и просвета, радетели за култура, които са оставили бележити образци на българското перо и изкуство. Любовта към родния край, силата на християнската вяра и стремежът за знания са оставили дълбоки следи в историята на Свищов. Не случайно е „Град на дарители“ и се гордее с повече от сто „първи неща“.
В деня на празника, на 24 май, нека да празнуваме и се радваме на свободата, че можем да общуваме на родния език. Нека го запазим чист и неопетнен. Вярвам, че България ще пребъде, ако поставим на висок пиедестал своята писменост, култура, наука и изкуство.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ГЕНЧО ГЕНЧЕВ,
кмет на община Свищов

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Свищов организира футболен турнир за деца под патронажа на Димитър Пенев

Футболен турнир за купата на кмета и под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев ще се проведе в Свищов…

Затвори