Share

Поздрав на кмета на Община Лясковец д-р Гецова по повод 111 години от обявяване Независимостта на България

неделя, 22 Сеп., 2019, 08:56ч.


Gecova_new_cut

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 111-ата годишнина от обявяването Независимостта на България. Независимостта, която постига народът ни, е акт мъдър, дълбоко премерен, разкриващ стремежа на тогавашните ни управници към свобода, достойнство и независимо съществуване.

Нека днес отдадем заслужена синовна почит и признателност към деятелите на този възторжен исторически акт, станал връх в устрема ни към свобода и равноправие. Най-важният урок, който днес трябва да научим от далновидните си предци е, че успяваме, когато сме сплотени и отдадени на обща кауза, когато имаме смелост да я отстояваме с мисъл и взор напред в бъдещето на децата си. Нека винаги помним този урок и да го преподаваме на поколенията българи, за да бъдем винаги достоен и горд, свободолюбив и независим народ!

Тази свята дата е страница от славната история на нашата страна. Но тя е и фундамент на нашето национално самочувствие. Тя е стъпка, която доказва завинаги в очите на световната общност и европейските народи, че хилядолетна България, има достойните си потомци.

Пожелавам на всички здраве, мъдрост и достойни дела, за да съхраним искрата на родовата си памет, и с чест и гордост да продължим да градим авторитета на скъпата си Родина.

Честит празник!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздравление за Деня на независимостта от доц. д-р Милен Михов, ВМРО

Скъпи съграждани, „Честито ни царство!“ Така преди 111 години се поздравяваха българите по улиците на Велико Търново, Пловдив, Битоля, Охрид,…

Затвори