Share

Поздрав на инж. Добромир Добрев по повод Деня на народните будители

вторник, 1 Ное., 2016, 08:48ч.


ing-dobromir_dobrev

Уважаеми Госпожи и Господа деятели на културата и просвещението,

Скъпи творци – съзидатели и пазители на българската духовност,

Приемете моите поздрави по случай 1 ноември –  Деня на народните будители – празник, посветен на най-важното за българската нация – дълбоките корени на българската духовност и идентичност.

1 ноември е уникален български празник. Той няма аналог в съвременния свят. Чрез почитането на първоучителите и духовните водачи на нацията, сред младите хора се утвърждава стремеж към знание и просперитет – важно условие за постигане на националните идеали.

Този ден е повод за пореден път да си спомним за галерията от ярки образи, белязали българската култура и образование, посветили живота си на една свещена цел – да видят България свободна! Пред всички тях – поклон!

Днес всички Вие имате отговорността традициите и новаторството да се съчетаят в един всенароден стремеж към просперитет. Нека всяко Ваше начинание да е изпълнено с онзи съзидателен смисъл, който влагаме в понятието просветител.

Бъдете достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции  и гледайте със самочувствие в бъдещето на България!

 

   Честит празник!

 

   инж. Добромир Добрев

   Кмет на Община Горна Оряховица

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тома Томов: „Номинацията на ген. Радев е невероятно попадение”

Тома Томов - един от най-големите български журналисти, бе във Велико Търново по покана на Инициативния комитет за подкрепа на...

Затвори