Share

Повече от 20 деца вече могат да плуват след обучителен курс, организиран от Община Свищов

неделя, 31 юли, 2016, 17:59ч.


13866837_10154294557674277_502539521_n

 

Днес приключи едномесечният курс по плуване за деца от 7 до 12 години. Той бе организиран от Община Свищов и се проведе на плувния басейн в комплекс „Мираж”. В него се включиха почти 40 деца. Над 20 от тях завършиха пълния обучителен курс при квалифицирания инструктор Даниел Генчев, а още 15 деца участваха само в част от тренировъчните часове. От 1 до 29 юли децата тренираха по 120 минути всеки ден.

На символичната церемония по завършването на курса малките плувци демонстрираха какво са научили в 3 стила – кроул, гръб и плуване под вода. След показаните умения те бяха тържествено наградени от заместник-кмета на Общината Борислав Замфиров. Децата получиха грамоти за придобити начални знания и умения за безопасно контактуване с водата по програма „Приятели с водата”.

На своеобразния празник присъстваха още Генчо Стоянов – председател на представителството на Българския червен кръст в Свищов, Валери Димитров – главен експерт и ръководител „Спорт” към Общината, и инструкторът Даниел Генчев.

Много родители и роднини също дойдоха да наблюдават и да поздравят децата за научените от тях плувни умения през последния месец.

Заместник-кметът Борислав Замфиров заяви, че е радостен от успеха на тази инициатива, която е провокирала повече деца да спортуват през летния сезон. Той съобщи, че през есента се планира организирането на турнир по плуване за деца в Свищов, в който ще имат възможност да вземат участие и завършилите обучителния курс през този месец.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
88 участници от цялата страна се включиха в 59-то преплуване на Дунав край Свищов

Петдесет и деветото масово преплуване на река Дунав край Свищов събра участници от цялата страна. За да се включат в...

Затвори